torsdag 13. mars 2014

Misunnelsens disipler

OL-logo, Oslo 2022 - Logoen er klar for Oslo OL 2022, men spørsmålet nå er om det blir Oslo eller Østlands-OL. - Foto: Oslo kommune /
Da er kampen om å ødelegge Oslos OL søknad i full gang!
Ikke før har stormen i Nord lagt seg litt, så er det de gamle arrangørbyene fra 94' som er på banen for å suge til seg ytterligere kroner fra statskassa.
Den som ikke er helt blind, har sett tydelig hvor bortkastet det var å arrangere OL i Mjøsregionen. Gjenbruk av anleggene er mest til glede for antikvitetselskere, hundeeiere og messearrangører. HOA på Hamar har fremstått som skøytesportens største motstander og måtte sutrende finne seg i å bli satt på plass av Kulturdepartementet for et par år siden. Nå er det iallefall is i Vikingskipet, tom og iskald som den stort sett er... Unntaket er VM og EM - Da pynter Hamar "Brura" og fremstår som en slesk, smiskende bilselger.
Vi som frekventerer bua ved Mjøsa, vet hva som tilbys i det daglige. det er et dårlig produkt.
Stort bedre er ikke den nedslitte arenaen i Oslo heller. Valle Hovin er, dessverre, den eneste stadion i Oslo hvor det tilbys akseptabel service fra Bymiljøetatens side. Frogner er en katastrofe. En dyr katastrofe.
Dersom det ikke bygges en skøytehall i Oslo innen noen få år, vil Norsk skøytesport snart bestå av en håndfull mosjonister. På tross av at Aktiv SK gjør en formidabel jobb med å rekruttere nye utøvere i Oslo, hjelper det lite i det lange løp. Det trengs mange talenter for å skape utøvere som kan hevde seg i verdenstoppen, til det trengs bedre fasiliteter. Håpet er at Bergen og Trondheim får sine haller på plass snart.
Det kan redde stumpene..
At Hamar nå kommer seilende med sitt Vikingskip er provoserende. Hamar er byen som nå graver opp sin historiske stadion for å erstatte den med et kjøpesenter og midlene man fikk for å etablere en erstatning ble brukt til andre formål, på grensen til korrupsjon. På andre siden av veien ligger et halvferdig Briskeby stadion og ute i Mjøsa et stupetårn som ikke er ferdig, på tross av at det har kostet millioner....
Denne byen ønsker nå å suge til seg enda mer penger fra statskassa. Antakelig for å fortsette idiotien til de inkompetente politikerne som styrer byen. At Anniken Huitfeldt menger seg med FrP og Høyre i troen på kjappe gevinster, er morsomt. Hun vet vel minimalt om Oslo idrettens behov for anlegg, på tross av sitt påståtte kjennskap til kultur. Hun har ikke peiling, som de fleste av de rikspolitikerne som uttaler seg i denne saken. Det er synd at inkompetanse er det som ser ut til å frata Oslo muligheten til å bliu søkerby i 2022.
Men, uten bygging av anlegg i byen, er det ingen hensikt å arrangere et OL.
Da bør alle isidrettene stemme mot arrangementet. Skiløyper er det nok av i denne byen.

Ingen kommentarer: