tirsdag 18. august 2009

Den helvetes bakken

Nå spørs det vel om det ikke vil gå mange år før det kommer på tale å bygge skøytehall i Oslo!!!!
Etter de utrolige budsjettoverskridelsene man opplever knyttet til utbyggingen av Holmenkollen, er det nok lenge til kassa er full nok til å starte byggingen av et anlegg til 500-600 mill.
Nok en gang har Oslos politikere vist hvor totalt udugelige de er. Og enhver politiker med litt omløp (vet ikke om det finnes i Oslo, men, men…) vil sky bygging av store idrettsanlegg som pesten i overskuelig framtid.
Og nok en gang er det skøytesporten som er den store taperen.
Oslos politikere er fotballens, friidretten og skiidrettens støttespillere……
Og det er ingen av dem som styrer, styrte, har styrt som er bedre enn andre.
Det er derfor patetisk å lese at Rune Gerhardsen, tidligere skøytepresident, anklager det sittende FrP/H byrådet.
Han og hans parti var klare som ” egg” til å gi Vålerenga Fotball en gave på noen hundre millioner på Valle, klarte ikke å hindre at Bislett gikk tapt, har ikke akkurat stått på barrikadene for å stoppe galskapen i Holmenkollåsen, og vil garantert ikke bidra til at skøytesporten får etablert det folkeanlegget byens befolkning fortjener. Slik sett er Ap det farligste partiet, fordi det "later som" de interesserer seg for kulturarven som skøytesporten representerer, men egentlig bare er ute etter stemmer.
Bare se hvordan Tord Giske agerer. Kjepphøy og nedlatende. Han er ingen idrettsminister.

I Oslo finnes det ingen politikere som kan styre. Det er sakens kjerne. Dømmekraften er like dårlig uansett om man representerer FrP, H, V, Ap, KrF, SP, Rødt, SV eller noe annet humbugparti.

Skiidretten får sitt anlegg…. Og Oslo får sitt turistmål. Så kan jo Holmenkollanleggene ligge der å råtne mellom hvert tiende år man får tildelt et VM i en eller annen skiidrett. Så får vi kanskje en 15-20 renn før bakken på nytt er umoderne og full av tåke og vind…For man vet jo at Holmenkollen aldri har vært folkets anlegg, og aldri vil bli et godt hoppanlegg, og være dyrt i drift.
Holmenkollen er egentlig bare et skihistorisk monument, nå verdt 1,8 mrd. Og det er sikker bare begynnelsen på overskridelsene…

Bislett er blitt et skøytehistorisk monument uten is….og Bislettbrøl. Valle Hovin er en falleferdig røys. Vår eneste trøst er Frogner stadion. Kanskje kan skøytesporten igjen oppstå der den begynte? På vestkanten.
Så er det bare å håpe at ikke også Frogner råtner opp gradvis, slik kommunale bygg og anlegg har en tendens til å gjøre. Det er glorie i kommunale nybygg, ikke i traust vedlikehold. Og glorie, det er det Oslos politikere vil ha, ikke erkjennelsen om at man selv har bidratt til befolkningens beste gjennom langsiktig og fornuftig forvaltning av skattebetalernes penger.

Det er bra deler av den nye motorveien mellom Jessheim og Hamar åpner i høst.....
For, det blir nok mange tiår til med runder i "skipet" for østlandets skøyteløpere.

Ingen kommentarer: