mandag 14. desember 2009

Utrolig !!

De færreste med en viss interesse av norsk skøytesport kan unngå å legge merke til at støtteapparatet rundt Håvar Bøkko nå jobber iherdig både i media og i kulissene for å få til en slags ”ordning” med Peter Mueller. Det pekes på at Håvard Bøkko ikke lenger står på pallen, og at det kun er hans mentor gjennom hele hans voksne liv, Peter Mueller som kan gi ham det siste piffet som kan bringe skøytemedaljer til Norge i Vancouver OL.

Dette utspillet er ikke overraskende. Det er helt logisk sett i forhold til det man har kunnet observere gjennom de siste årene. Det er tydeligvis en fraksjon innenfor skøytefamilien som, uansett hvor uetisk det enn er, mener at en utøvers suksess er viktigere enn hele sportens rennomè.
Joda, det er naturlig at far og mor ønsker å støtte sine barn til suksess. Bevares, det er alle foreldres rolle å støtte sine barn gjennom ild og vann. Men noen ganger bør man innse at men er ute på tynn is.
Spørsmålet er nemlig om man burde fremvise for hele verden sin totale uaksept for vedtak som er basert på brudd på grunnleggende menneskerettigheter.
Å i det hele tatt tenke tanken på bringe en nylig avsatt Peter Mueller tilbake i nærheten av en norsk skøytetropp eller representant for norsk toppidrett, vitner om et så snevert syn og mangel på forståelse av sakens alvor, at jeg blir helt sjokkert.
Dersom skøytestyret eller olympiatoppen går med på en mellomløsning som den Bøkkos støtteapparat ønsker, da undergraver man sine egne etiske normer og bagatellisrer menneskeverdet betydning i norsk toppidrett.

Vi greier oss uten medaljer i Vancouver, men vi klarer oss ikke uten en grunnleggende etikk basert på respekt for hverandre.

Ingen kommentarer: