torsdag 21. januar 2010

Akk og ve.....

Det er vel kanskje ikke så merkelig at Peter Mueller har fått holde på i årevis med en fremferd som i bestefall kan betegnes å være på kollisjonskurs med norsk idretts verdigrunnlag.
Jeg forstår dette godt, når Olympiatoppens ”mann”, Johan kaggestad fremviser et kvinnesyn som det han gjorde overfor NRKs Marianne Kvamme når hun spør ham om han ser noen bekymringer ii tilknytting til bråket rundt Peter Mueller saken.

Sitat:
"De fleste bekymringer blir det aldri noe av, så jeg tror du skal slutte å bekymre deg du unge dame."

Selv en nøktern fyr som Ove Eriksen skjelver på hånda når han kommenterer Olympiatoppens ”hedersmann” sine uttalelser.
Min undring går i en slik forbindelse over til noen konklusjoner:

- Jeg har registrert reaksjonsmønster til flere av de involverte ”ressurspersonene” i praksis, og er slik sett ikke overrasket over at man mister kontroll når de ”ekle” spørsmålene kommer. Blant annet så var Johan Kaggestad sine uttalelser i forkant av årets skøyteting i beste fall basert på manglende innsikt. Dessverre viser han at han har brukt tida fram til nå til å miste enda mer innsikt. Er det interessen det skorter på?

- Når Johan Kaggestad fremviser et slikt kvinnesyn og tydelig forsvarer at verken han selv eller noen i landslagsledelsen har turt å korrigere Muellers atferd i frykt for at Håvard Bøkko ikke skal prestere når han ikke får viljen sin, så forstår jeg at situasjonen er som den er.

- Bråket i norsk skøytesport vil ikke gå over før nåværende sportslig ledelse (her er ikke vikarierende Pedersen/Koss medregnet) er fjernet og forbundsledelsen tar fatt i den sportslige situasjonen på en profesjonell måte. Man kan ikke overlate til inkompetente ledere å videreføre norsk skøytesport etter OL i Vancouver! Fremtidens sportslige satsing bør ikke inkludere Olympiatoppen, så lenge de bruker personer som Johan Kaggestad. Gjennom ham har de ikke vist evne til å ivareta andre enn Håvard Bøkko sine interesser.
Norsk skøytesport trenger ikke medaljer slik situasjonen er nå – man trenger samhold og nybygging ikke arroganse og usaklig bruk av hersketeknikker.

- Selv om ledelsen i skøyteforbundet skal ha honnør for sin håndtering av Peter Muellers avskjedigelse, fritar det dem ikke fra ansvaret for å rydde opp i de forhold som har ført skøytefamilien opp i den situasjon man befinner seg i. I fortsettelsen kan man, for eksempel, starte med å lytte til de som har historier å fortelle, og foreta de ledelsesmessige grep som er nødvendige for å rydde opp før sakene blir til stinkbomber. Dette må man selvsagt gjøre selv om enkelte aktører forsøker å ”grine” seg til privilegier.

Ingen kommentarer: