mandag 25. januar 2010

Siste runde?

God underholdning å følge alle hopp&sprett rundt den såkalte ”Bøkko-saken”. At man lager så mye støy for å få ut sitt markeringsbehov, for deretter å lande pladask på magen på nøyaktig samme sted som man startet, betyr at man ikke har oppnådd noe, og at man faktisk har tapt.
Når forklaringen er at man velger å bli fordi man ”tenker på laget”, blir munnen min fylt av noe ubestemmelig, litt bittert, samtidig som jeg kjenner meg en smule uvel..... Dette er et spill for galleriet, som man i beste fall kan le litt av. Aktørene rundt Bøkko vet vi hva står for, i alle fall i forhold til andre mennesker, så å pakke inn begrunnelsen for avgjørelsen i en ”spiselig” innpakning er, ”Nice try”, men dessverre, vi lar oss ikke sjarmere. Her er det nok heller faktum at man har vurdert at Håvard har mest fordeler selv av å være på et lag som kan støtte ham, fremfor å suse rundt i et vakuum. Jeg gjetter på at rett etter OL er moroa i gang igjen!
Honnør forresten til styret i NSF som nok en gang ”sto han av”… De beslutninger man har tatt i forbindelse med denne saken er i tråd med god folkeskikk og godt lederskap, selv om man nok ikke burde ha tillatt noen kompromisser i forhold til en avsatt trener.
Vi satser nå på at det samme styret viser nok styrke til å rydde opp i den ukultur som har regjert rundt toppidrettssatsingen i forbundet i årevis, og det betyr er oppgjør med alle kulturbærene i norsk skøytesport. Ikke noen enkel oppgave, men dessverre helt nødvendig. Og det er nå har man sjansen!

Ingen kommentarer: