onsdag 13. januar 2010

Spøkelser ved høylys dag

Peter Mueller mener at Maren Haugli er spydspissen i en konspirasjon for å få ham fjernet!
For hvordan i all verden kan en kvinne, som tidligere har gitt ham både fot- og ryggmassasje plutselig ikke tåle at han slenger en uakseptabel bemerkning på offentlig sted.
Selvsagt blir hun brukt av en gjeng med usynlige konspiratører som kun vil ham og hans juveler fra Hallingdal vondt. Ja, selvsagt er det slik.
Og slik var det også i forkant av fjorårets skøyteting, da en gruppe mennesker ønsket å stille opp som kandidater til et nytt styre. Den gangen mobiliserte det jeg velger å kalle ”personene rundt Bøkko”, godt hjulpet av sittende styremedlemmer , en storstilt kampanje. Denne gikk for det første ut på å sikre Bøkko treneren ”sin” i to nye år før tinget, og dernest å bruke mediene for å hindre at det kom andre folk inn i posisjon. Det som er litt interessant å merke seg, er at de menneskene man den gangen kjempet sammen med, var de som avsatte Peter Mueller som landslagstrener. Nå er disse konspiratører.

Det virker som om alt som ikke går Mueller/Bøkkos vei er andre mennesker og utøver feil. Selv er man totalt uskyldige oppe i denne suppa. For som Peter selv sier: Jeg har ikke gjort noe annet de siste 30 år. Så vet vi i alle fall at han sannsynligvis vil fortsette i 30 til, om han får mulighet. Og Håvard Bøkko mener selv at han som medaljekandidat i OL og Norges beste utøver kun har en oppgave, nemlig å tenke på seg selv. Det samme mener for øvrig en mengde såkalte supportere også, så her er det mange som fossror den sprukne holken!
Men, kanskje valgte ”personene rundt Bøkko” feil strategi, likevel? Nå tror jeg nok at ethvert styre ville ha sagt opp en landslagstrener med den atferd som lå til grunn for oppsigelsen av Mueller. Men, det kan jo tenkes at man med andre personer i posisjon, ikke ville ha kommet dit hen at situasjonen oppsto?
Et annet forhold jeg stusser over er også det at Peter Mueller ikke ser ut til å være i stand til å tenke på annet enn seg selv. I stedet for å øse ut av seg tullete ideer om konspirasjoner, forsøke å trekke Maren Haugli ned i søla, fremheve sin egen fortreffelighet og sørge for at Håvard Bøkko ikke får den ro han nå trenger, burde han svelget kommentarene og vist en smule profesjonalitet. For det er verken kunnskap eller sjarm han mangler, men profesjonalitet.
Likeledes forstår jeg ikke at de som nå har lagt penger i kurven for å sikre Peter som Bøkko-trener frem til OL ikke tar en liten prat med vedkommende og forklarer ham hva som er hans primæroppgave i tiden fremover. For mitt vedkommende er det i alle fall så uproft av sponsorer å ikke reagere, at jeg vil få et reservert forhold til disse ”merkevarene”.

Ingen kommentarer: