tirsdag 26. mai 2009

Fotballblogg (4)

I et oppslag i dagbladet 26.05.09, tar Vålerenga-direktør Pål Breen et "oppgjør" med de såkalte "VIF-"Casuals" som han mener vanærer klubben:
Vi har et regelverk i klubben som gjør at vi vil komme med reaksjoner her, selv om dette skjedde i bybildet. Vi har en nulltoleranse overfor folk som vanærer klubben, sier Breen.
Han understreker at de ikke har hatt noen hendelser inne på eller ved stadion de siste åra, men sier samtidig de ser svært alvorlig på søndagens hendelser i sentrum.

Jeg har uthevet deler av uttalelsen hans, fordi en kvinne, som, sammen sine barn, var tilstede på en VIF-kamp nylig, i et leserinnlegg i Aftenposten, forferdet spør Vålerenga: "Er det virkelig vanlig og akseptert oppførsel i VIF-miljøet at man står og skriker "Drep ham, drep ham" til motspillere og dommere? Svaret fra Klanen sin respresentant i kommentaren til innlegget, var at dette er slik det skal være på fotballkamp. Det er jo "bare" tomme trusler - "selvsagt skal vi ikke drepe motspilleren". Og videre mener han at: Hvis man ikke tåler dette, må man finne seg et annet sted å stå enn blant VIF-supporterne. For dette er slik man Klanen skal oppføre seg på kamp - det hører med, er en del av fotballen.

Jeg lurer virkelig på, Breen: Hvem kom først til VIF-klanen? Høna eller egget?
Klanen eller de såkalte Casuals?

Ingen kommentarer: