torsdag 14. mai 2009

Mangel på klokskap

Da har styret i NSF nok en gang vist frem for hele verden sin totale mangel på dømmekraft.
Ved å inngå en forlengelse av Peter Muellers treneravtale med ett år – frem til 2011, påfører de Norsk Skøytesport unødvendige utgifter, og setter dessuten et nytt styre i en situasjon hvor deres handlingsrom blir sterkt redusert på grunn av dette kostnadssluket.
Dersom det i etterkant fremkommer argumenter om at stabilitet på trenersiden har vært nødvendig for at Olympiatoppen skal gi støtte til toppidrettssatsingen mot OL, vil jeg hevde at dette viser at NSF nærmest er satt under administrasjon av Olympiatoppen. Også andre argumenter av tilsvarende art, bør enkelt kunne tilbakevises. Det som imidlertid er sikkert, er at slik kan vi ikke ha det! Jeg håper nå at tingdelegatene på årets skøyteting på Geilo 12.-14. juni, vil kjenne sin besøkelsestid, og både i klare ordelag, ved saklige og velrettede, kritiske innlegg, samt ved bruk av stemmesedlene viser hva de mener om styremedlemmer som til de grader har utvist mangel på klokskap som det mange av medlemmene i det sittende styret har gjort de siste to år. Det trengs endring.

Undertegnede, sammen med fire andre kandidater, er blitt foreslått til posisjoner i et nytt styre. Laget, som foruten meg selv består av John Arthur Olafsen, Sandefjord – Renate Jeppson, Nesodden – Leif-Harry Hansen, Tromsø og Terje Wasvik, Fram har sammen arbeidet fram et felles ståsted i form av et program basert på NSFs strategiplan. Vi har valgt å lansere oss som et lag, nettopp fordi vi består av mennesker med ulik faglig bakgrunn, men som alle har en solid forankring i skøytesporten, og som kjenner den fra innsiden, ved at alle enten er fortsatt aktive, eller har verv som medfører tett kontakt med den aktive idretten. At vi har valgt Leif-Harry som vår leder, er fordi vi mener han har den nødvendige tyngde og tydelighet som en moderne idrettsleder skal ha, samt hans teoretiske og praktiske orgaisasjonskunnskap som vi mener er viktig å ha i laget for å kunne videreutvikle ”Organisasjonen Norsk Skøytesport”. Dette kan han imidlertid ikke gjøre alene, han må ha med seg et styre som forstår vikigheten av å bygge en solid organisasjon, og som støtter oppunder og kan komplettere det arbeidet som må gjørers. Selve arbeidet må i første rekke gjøres ute i klubbene. Det er derfor vår intensjon å være tilstede i klubbene og bidra til å støtte de som vil bygge opp miljøene sine lokalt. Likeledes ønsker vi å styre den sportslige utviklingen inn i et spor som sikrer at våre grunnleggende verdier ivaretas og at det alle utøvere, uansett kjønn, alder og ferdigheter respekteres og behandles på en rettferdig og forutsigbar måte.Mange vil sikkert også sitte med en frykt for at et nytt styre vil skape uro rundt OL-satsingen. Dette er en naturlig reaksjon, fordi blant annet undertegnede, og ikke minst min klubb-Geithus IL- har uttalt seg kritisk til den sportslige ledelsen i NSF ved gjentatte anledninger- Til det er det å si, at det ikke står noen form for hoderulling på vår agenda, men at vi i mye sterkere grad enn det sittende styret vil bidra til å kvalitetsikre virksomheten i forbundsgrupper og landslag, slik at den utøves i tråd med Skøyteforbundets og Norsk idrett sine grunnleggende verdier.

Ingen kommentarer: