lørdag 21. november 2009

As is....

Jeg registrerer at avgjørelsen i disiplinærsaken mot Peter Mueller er utsatt til mandag.
Jeg vet ikke hva det betyr, men håper styret i NSF tar en voksen beslutning.
Men, jeg innerst inne er jeg ganske sikker på at det blir en beslutning som gjør at ting blir "as is"....
Så lenge Håvard Bøkko mener at saken ikke er av en slik art at synderen bør få sparken, så blir det nok slik. Uten Håvard er jo norsk skøytesport ingenting. Det hevdes iallefall både titt og ofte.

Etterhvert avslutter nok PM sitt ansettelsesforhold selv - hans personlighet virker å være slik. Så det er bare å sitte å vente på neste smell, som helt sikkert også da blir bagatellisert av fansen.

Heldigvis er opinionen i ferd med å våkne, så. Her har jeg sakset et godt innlegg fra signaturen "tullabølla" fra diskusjonsforumet på VG:

Peter Mueller har mistet jobben både for det amerikanske landslaget og for det nederlandske landslaget. Han er uønsket som trener hos alle andre skøytenasjoner også, unntatt i Russland, men mulig de har forandret mening nå også. Det er en grunn til nettopp dette. PM klarer ikke å forholde seg til mennesker som ikke ønsker å gjøre alt etter hans pipe. Som så mange unge meget lovende talenter visste Maren Haugli stor fremgang og ble spådd en lysende karriere allerede i tenårene. Da PM begynte å trene henne fikk hun en veldig brå fremgang, men så sprakk det. Grunnen er at Peter Mueller skjønte at Håvard Bøkko var et unikum, og la opp hver enkelt løpers treningsopplegg til å bli så og si likt med Bøkko. De fleste skjønner at en kvinnekropp er litt annerledes enn en herrekropp, men dette gjorde tydeligvis ikke PM.

Da
Mikael Flygind-Larsen, Maren Haugli, Dag Erik Kleven og Sverre Haugli valgte å bryte med forbundsgruppa og heller finne treningsopplegg som passet seg bedre kom PM med dette utsagnet (og jeg siterer): ”Vi vil ikke ha dem på laget, de har en negativ innflytelse. De må gjøre jobben og de kan få gode resultater. De tar selv avgjørelsen, men jeg tipper det er lettere å snakke masse dritt i nyhetene enn å jobbe hardt. Det er skuffende, og det blir vanskelig å finne rom til dem på landslaget nå”. Mikael Flygind-Larsen fant tilbake til forbundsgruppa, mens Maren Haugli og Sverre Haugli fått hjelp av dyktige trenere og prøver å klare seg selv. All ros til dem om de klarer det, det nye treningsopplegget funker tydeligvis bedre for dem enn Mueller sitt. I Nederland har de mange proffe grupper, og det er mange som egentlig er i toppen. Hvorfor ønsker ikke Norge dette?

For to år siden ønsket egentlig ikke Peter Mueller å ha med Sverre Haugli på landslaget, begrunnelsen var at han mente SH var for gammel. Vel, nå har det seg slik at i dag er Sverre Haugli 27 år gammel og er Norges nest beste mannlige langdistanseløper. Eskil Ervik, som Peter Mueller ønsker seg i stedet for Haugli, er nå 34 år, snart 35. Noen som ser poenget? Anyone? Mueller må kun ha løpere som følger hans opplegg 100%. Han ønsker ikke å samarbeide for å prøve å få et best mulig lag til å representere Norge internasjonalt, men vil heller kun ha de han har "god kjemi" med. Etter hva jeg har forstått har Haugli-søsknene og forbundsgruppa trent og bodd på samme sted i 2-3 uker mange ganger, hvor Haugli'ene har ønsket å få til noen felles trening, blant annet med tanke på lagtempo, men Mueller har nektet. Jeg synes det er meget provoserende at Norges Skøyteforbund godtar slik oppførsel, spesielt etter alle andre hendelser de siste årene.

Kontrakten til Mueller gikk egentlig ut for litt siden, men det siste det forrige styret gjorde før enkelte gikk var å fornye kontrakten hans... Lurt!

Nei, noe må gjøres. I en hvilken som helst annen sport hadde det ikke blitt godtatt at en landslagstrener oppførte seg på denne måten. Han klarer ikke å jobbe med noen som har like sterke meninger som han, og får det dermed alltid som han vil. De som motarbeider han fjerner han fra stillingene sine. Litt av meninga med et landslag er at det er et LAG. God kjemi er viktig, og dette er noe Mueller nekter å innse og å forholde seg til.

Enkelt og greit; vil vi ha Bøkko og Mueller, eller vil vi ha Bøkko'ene, Haugli'ene, Flygind-Larsen, Sverre Lund Pedersen og mange flere? Valget er enkelt spør du meg.

Ingen kommentarer: