mandag 23. november 2009

Dett var dett....

Da er slutten Peter Muellers æra som norsk landslagstrener et faktum. Jeg mener dette var den eneste utveien fra et uføre som hovedpersonen selv har skapt sammen med en sportslig ledelse som burde ha vært seg sitt ansvar bevisst for lenge siden.
Etter denne sesongen bør hele det sportslige apparatet bli grundig evaluert med bakgrunn i den slette jobben som er blitt gjort for å forhindre den situasjonen de har brakt hurtigløpsidretten opp i rett før OL. Det startet med fornyelsen av kontrakten hans i våres, en avgjørelse som etter mitt syn var helt feil rett i forkant av et skøyteting, og fortsatte med den vanlige tilpasningen av uttak som vi har blitt vant med fra Haugen &co gjennom de siste årene, fortsatte med Peter Muellers kategoriske utestengelse av Sverre Haugli fra lagtempolaget i OL før det hele kuliminerte med hans utrolig grove fornærmelse av Maren Haugli i Berlin.
Det som er høyst forunderlig er at ikke verken sportssjef Øystein Haugen eller lagets ener Håvard Bøkko samt de eldre og etablerte løperne i forbundsgruppa for lenge siden har tatt tak i dette internt og sørget for å få ryddet opp i et miljø som umulig kan ha vært spesielt i tråd med det man forbinder med et trygt prestasjonsmiljø. I stedet opplever vi at disse sentrale personene forsvarer den uakseptable atferden ved å bagatellisere grov sjikane, forbigåelser og usportsligheter begått i NSFs navn. Helt utrolig, spør du meg.
Om Håvard velger å bruke Peter som mentor resten av sesongen, så blir det ham om det. For jeg tror nok at selv om mange føler litt sympati med Håvard i den situasjonen han nå står i, så er nok hverken Maren Haugli, SverreHaugli, Rune Stordal, Even Wetten, Dag Erik Kleven, Espen Hvammen, Rikke Jeppson, Mari hemmer, Reidar Borgersen, Tore Solli og et dusin andre skøytetalenter overrasket at det til slutt gikk den veien ”høna sparker”. Når den siste dråpen plasker ned i et fullt glass, da renner det over!
Det som er jobben fremover nå er å få ryddet opp i alle rester etter de uakseptable holdningene som Peter Mueller sto for, og etablere et fundament med bred støtte fra de regionene, kretsene og klubbene. I tillegg har man nå en gylden mulighet til å ta skrittet videre inn i den litt mer moderne verden hvor forskning og andre treningsprinsipper kan få innpass for å gi oss mulighet til å ”spise” oss innpå A og B nasjonene, spesielt på de korte distansene.
Det finnes kapasiteter i landet som har nødvendig ekspertise både på å bygge opp slike team og som kan bidra med sin kunnskap i det daglige.
La oss bygge!

Ingen kommentarer: