fredag 8. august 2008

Sånn gjør de det der - Norge vs Canada

I Canada, som ved siden av Nederland, kanskje er verdens ledende skøytenasjon, har de dokumentert sin filosofi slik: https://www.speedskating.ca/client/cmsUploads/speed_skating/File/Coaching/LTAD_ENG_final_clickable_lores.pdf

Norge, som ikke er en fullt så dominerende skøytenasjon, har dokumentert sin filosofi slik: http://www.skoyteforbundet.no/filarkiv/utvikling/nsf_kompendium.pdf

I Canada følges dette opp fra sentralt hold såpass tett at man har kontroll på treningshistorikken til de utøverne som tas inn i eliteprogrammene. Forbundet og klubbene jobber tett sammen for å gjennomføre dette i praksis, men klubber og trenere har frihet innenfor de rammer man er enige om å praktisere.

I Norge er det regionene og klubbenes ansvar å gjennomføre planene. Gjøres dette i dag, eller blir opplegget for detaljstyrt, slik at de gode hensiktene kun er en papirtiger?

Synspunkter på dette mottas med takk!
Målet er å få frem en konstruktiv debatt om utvikling av skøyteløpere fra barn til elite? Hva er viktig? Det finnes mange meninger om trening. Kom med dem!

Ingen kommentarer: