søndag 2. november 2008

Kloke valg

Så er NM-Enkeltdistanser ferdig, og undertegnede bommet ikke så fryktelig mye med sine spådommer. Men, så var det heller ikke så vanskelig å forutse rekkefølgen på herrenes distanser. Her var det kun 500m som kunne bvy på noe annet enn gull til Håvard Bøkko, men med 35,99 var det dessverre ingen av spesialsprinmterne som greide å matche ham. At hverken Mari eller Maren stiller på 1000m ga en litt anderledes pall enn ventet, men de tre unge medaljevinnerne gikk alle flotte løp og fortjente medaljene. Vel blåst!
Spenningen var stor hos undertegnede vedrørende uttaket til WC. Flere dustete uttalelser fra Peter Mueller i forbindelse med uroen i vår og nærmest forhåndsuttak av yngre løpere til WC, på bekostning av "avdankete" halvgode løpere (fra Jevnaker), ga god grunn til spenning.
Når så resultatene tikket inn og ga noen flotte løp av både Sverre og Maren, samt at Tore Solli gikk et fantastisk løp på 5000, tenkte jeg mitt. Men heldigvis, uttaket som ble gjort denne gangen var rettferdig, riktig og ga et korrekt bilde av hvem som fortjente WC-tur. Kanskje med ett unntak, Hege Bøkko. Men, hun er ikke helt 100% i form, og trenger kanskje litt hvile og stell hjemme i Hallingdag? Det har vært mange dager på reisefot og sesongen er lang. Å spare henne denne gangen tror jeg var et sjakktrekk. Bra Øystein og Peter! Endelig viser dere dømmekraft. Fortsett med det.

Ingen kommentarer: